Når far kjører bil

Dette kommer kanskje som et sjokk på noen av dere, men da de fleste bloggere var små eller kanskje ikke engang påtenkt var det far som sto for den daglige bilkjøringen i de aller fleste hjem. Ingen regel uten unntak selvfølgelig, men dette var altså normalen...

Hva vil jeg med denne uttalelsen? Jo nå kommer det:

Sist uke tilbrakte jeg 2290 km i bil (som jeg kjørte selv) på Norske veier. Da mener jeg ikke motorveier..Jo da, det er greit når det går unna og etappene mellom familebesøkene blir korte, men jeg er sydd sammen på den måten at jeg aller helst vil kjøre de smaleste og mest krunglete veiene. Da blir det ganske mange flere kilometer en å kjøre "straka vegen".  Når en kjører sånne veier på sommerstid treffer en jo på mange turister i bobiler, med campingvogner og i utenlandskregistrerte biler. Noen av disse kan være irriterende men de er jo for det første ikke vant til slike veier (de fleste av de). De er ikke kjent i området og dessuten vil de jo se på Norsk natur der de farter rundt så om det går litt seint og kanskje litt vinglete må en leve med. 

Så var det dette med far da. Altså.. før kjørte jo far bil hele tiden. Til og fra jobb. Kjørte ungene til fritidsaktiviteter og mor for å handle (selv om mor egentlig kunne kjøre selv) og så på søndagstur... Nå er ting  snudd litt på hodet. Brorparten av husholdningene har mer en en bil. BILEN og konebilen. Problemet er bare at BILEN ikke kjøres av far. Far SYKLER til og fra jobb. Treningsøkt 2 ganger om dagen. Krav til dusjanlegg og skikkelig garderobe på enhver arbeidsplass.... Mor kjører bil til jobb hvis hun jobber for da kan hun handle på veien hjem og kanskje plukke opp en pode eller to også. (Fremdelses ingen regel uten unntak hvis du skulle hisse deg opp nå) Hvis mor er hjemme har hun 2 biler å disponere og da velger hun ofte BILEN til butikken for den er deilig å kjøre og har stor plass både til varer, poder og andres poder..

Hva er poenget.. jo her kommer det:

Far har blitt en ikke-kjører i hverdagen

MEN

Når det er ferietur på gang. Da skal far kjøre. Det er bare et lite problem. Far vet ikke lengre hvor brei X5´en er. Dette gjør at han kjører midt i veien og på sitt sedvanlige sykkelvis har han det travelt (treningstur til og fra). For oss som ser det hele utenifra er det en smule komisk. Stor, tung bil fullastet med iPader og unger. Kofferter og kano på taket i rasende fart. Midt i veien med 1,5 meter klaring på høyre side og uten vett til å prøve å tilvenne seg kjøretøy før en setter i gang. Her skal ikke vikes for møtende kjøretøy!!

Hellyeah!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trond666

trond666

50, Sandnes

Hei mitt navn er Trond. 48 år gammel "supernurse" bosatt i Newcastle under Lyme, UK - utflyttet fra Sandnes. Jeg håper mine tips og triks i hverdagen kan være til nytte for mine lesere... Kos dere :) Mitt kamera er et Sony a500

Kategorier

Arkiv

hits