Lek med speilbilde

For oss som driver med fotografi er bruk av lys og skygge selvfølgelig topprioritet, men en annen ting vi ofter jobber med er speilbilder og/el refleksjoner.

Ofte når jeg er ute med kameraet er hensikten å fange refleksjoner. Dette kan være fra vindu, speil, blanke overflater som f eks biler eller oftest; VANN.

Jeg har i de fleste tilfeller en klar formening om hvilke bilder som passer i svart/hvitt og ikke. Det som er avgjørende for meg er lys/skygge, hvordan jeg ser bildet for meg og ikke minst kontraster. Når jeg tar bilde med mitt digitale kamera bruker jeg RAW format og konverterer bildet i etterkant. Med mine analoge kamera er det jo enten B/W film eller farge, men det hender jeg tar bilder på fargefim og konverterer til B/W etterpå (hvis jeg kun har fargefilm med meg)

Dette bildet er tatt i en liten elv i Sanvedparken i Sandnes. Det var en flott solfylt dag og bildet er tatt i kveldinga. Dette gir fint lys og lange skygger. Bildet er tatt ned i vannet for å fange refleksjonene av trærne. Utstyr som er brukt er en Nikon D700 med Nikon 50mm f1,4 og der er tatt på f9,0, lukker 1/25 og iso 320. I etterbehandlingen har det vært gjennom Camera RAW, NIK Siver efex og Photoshop for så å bli snudd på hodet. Grunnen til at det er snudd er at dette gir en "drømmende" og nesten malerisk effekt


©tstrandphotography.com

Hellyeah!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trond666

trond666

51, Sandnes

Hei mitt navn er Trond. Freelance sykepleier og freelance fotograf bosatt i Newcastle under Lyme, UK - utflyttet fra Sandnes. Jeg håper mine tips og triks i hverdagen kan være til nytte for mine lesere... Kos dere :)

Kategorier

Arkiv

hits